skip to Main Content

Voeding kinderdagverblijf

Warme lunch

Het op jonge leeftijd kennismaken met verschillende smaken stimuleert de smaakontwikkeling. Een goede smaakontwikkeling draagt bij aan een gezond eetpatroon in de toekomst. De kans op toekomstig overgewicht zal hierdoor afnemen. Daarom vindt Madeliefje het belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om kennis te maken met allerlei smaken. Het aanbieden van een warme lunch past goed binnen deze visie.

Kinderen leren spelenderwijs wat gezond is en dat gezond eten heel lekker is. Bovendien: Zien eten doet eten. Kinderen eten op het kinderdagverblijf vaak beter dan thuis. Het is toch fijn om te weten dat uw kind overdag al een gezonde maaltijd heeft gegeten. Het avondeten is daardoor een stuk meer ontspannen. U kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen uw kind ’s avonds eens een boterham te geven. Wel zo makkelijk na een lange dag. Eet u liever nog een keer samen warm? Ook geen probleem. Een gezonde warme maaltijd bevat niet meer calorieën dan een gemiddelde broodlunch maar is wel rijker aan belangrijke voedingsstoffen.

Wist u dat 95% van de kinderen de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente niet binnenkrijgt?
Door kinderen overdag groente aan te bieden, is de kans dat deze aanbevolen hoeveelheid behaald wordt groter.

De visie van Madeliefje sluit aan bij de nieuwe richtlijnen van jeugdgezondheidszorg voor voeding en eetgedrag bij kinderen.

Algemeen

Madeliefje besteedt veel aandacht aan voeding en gebruikt uitsluitend  A-merken en verse, waar mogelijk duurzame en biologische, producten. Alle voeding is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Voor baby’s wordt het voedingsprogramma van thuis overgenomen. Ouders bepalen welke voeding zij hun kind geven, zowel thuis als op het kinderdagverblijf. Madeliefje heeft alle gangbare merken in huis. De kinderen eten vers fruit in de ochtend en warm eten tijdens de lunch. In de loop van de middag krijgen zij crackers. Als een kind 9 maanden is kan de ouder kiezen om over te stappen op echte melk of door te gaan met water. De oudere kinderen drinken standaard melk, yoghurt of water.

Dagelijks wordt de temperatuur van alle koelkasten professioneel gecontroleerd. Hiermee waarborgt Madeliefje de kwaliteit van de voedingsmiddelen.

Back To Top